• varkens uitladen
  • vol laden eijndenmix
  • volvo op weegbrug
  • volvo tussen bomen

Over het bedrijf

In 1968 werd het bedrijf opgericht door slagerszoon Tinus van den Eijnden, een handelaar van de vrije handel. Tinus begon begin jaren ’70 met het houden van zeugen op twee locaties; één in Deurne en één in Evertsoord. Omstreeks de 90er-jaren kwamen er drie vleesvarkensbedrijven bij. In 1997 startte Tinus met een vleesvarkensbedrijf in Oostburg. Later werd het zeugenbedrijf in Evertsoord omgebouwd van zeugen naar vleesvarkens.

Marc van den EijndenMarc ging van kind af aan altijd met vader Tinus mee ‘de boer’ op. Broer Antoon hield zich meer bezig met de akkerbouw. Er kwam een moment dat Antoon besloot de maïs aan hun eigen varkens te gaan voeren. Antoon focuste zich op het voedingsproces en begon op één locatie met het voeren van maïs aan de varkens. Daar kwam rendement uit. Antoon heeft dit steeds verder uitgebreid en nu worden al onze vleesvarkens gevoed met ‘Eijnden-mix’.

Antoon van den EijndenIn 2002 namen Marc en Antoon het bedrijf over. Ze breidden alle locaties uit naar zo’n 4000 á 5000 vleesvarkens. De hele bedrijfsvoering werd afgestemd op brijvoeding, omdat de broers grote verschillen zagen met het droogvoer. Tussen 2002 en 2010 zijn enkele locaties verkocht, en op bestaande locaties nieuwe stallen bijgebouwd. M. v.d. Eijnden Veehandel BV heeft 12 vaste medewerkers in dienst. Anno 2013 wordt het bedrijf nog steeds gerund door Marc en Antoon van den Eijnden. Tot op heden is M. v.d. Eijnden Veehandel B.V. een succesvolle, nog steeds groeiende en vooruitstrevende onderneming met een sterke handelspositie.